lauantai 7. heinäkuuta 2007

Firenze

Ollaan nyt Firenzessa Italiassa. Tultiin yojunalla (5e) jossa oli 6 hengen hytti, naytti aluksi hyvalta kun ei tullut muita mutta lopulta sinne ankesi kuitenkin pari muukalaista ja jouduttiin heittamaan hyvastit nukkumiselle. Penkkeja ei saanut laskettua ollenkaan ja muutenkin joutui katsomaan tavaroiden peraan joten oli huono matka se.

Saavuttiin kuuden jalkeen aamulla jonnekin pain Firenzea, otettiin siita viela lahijuna keskustaan. Sitten jouduttiin odottelemaan kuolemanvasyneina kuutisen tuntia etta paastaan hotelliin kun check-in on vasta puolilta paivin. Hotelli on rautatieaseman lahella. Muuten ihan ok mutta niinhan siina taas kavi etta huoneessa on parisanky ja yksi erillinen peti vaikka netista varatessa otettiin nimenomaan three bed private ensuite. Annoin kylla henkilokunnan ymmartaa mita mielta oltiin harhaanjohtavasta markkinoinnista mutta eipa siina vaiheessa enaa voi muuta. Ainakin on ilmastointi talla kertaa.

Otettiin paivaunet ja lahdettiin kiertamaan kaupunkia. Yllattavan nuhjuisen nakoinen kaupunki joitain isoja toreja ja puistoja lukuunottamatta. Itseasiassa kaikissa tahanastisissa kaupungeissa on ollut yllattavasti myos aika slummimaisia alueita, mihin ei suomessa tormaa missaan. Jos kuitenin maksaa vahan enemman hotellista ja kay vain turistirysissa niin naita koyhempia paikkoja tuskin edes huomaa koskaan. Kompensoimassa on sitten tietysti maailmankuuluja nahtavyyksia ja museoita yms.

Tanaan oli tosi lammin paiva, taisipa lampotila kivuta 34 asteeseen ainakin ennusteen mukaan. Tallakin hetkella on 27 astetta ja kello on nyt yli 22. Huomiseksi luvattu viela lampimampaa.

Kaytiin matkaoppaan (ja sittemmin myos meidan) mielesta Italian parhaassa jatskibaarissa. Lopulta sivistettiin itseamme menemalla Uffiziin katselemaan mm. da Vincin maalauksia. Sen jalkeen kaytiin pizzalla, ollaanhan sentaan Italiassa nyt. Nyt tultiin kaymaan hotellin laheisessa nettikahvilassa taas lukemassa uutiset jne.

Huomenna check-outataan klo 11, kaydaan syomassa aamupala ja otetaan varmaan sitten puolilta paivin juna Napoliin. Sinne on luvattu noin 30 astetta. Nyt taidetaan menna viela hetkeksi katselemaan kaupunkia ja sitten nukkumaan.

2 kommenttia:

SarZu kirjoitti...

Hienoa, että jaksatte käydä kulttuurikohteissa! *taputuksia kaikille pään päälle* Saitteko alennusta yöpymisestä kun ei ollu oikeanlainen huone?
T. Henkun suosikkisisko, Kimin suosikkiserkku ja Markuksen suosikkikaverien sisko ja serkku. =D

Kim kirjoitti...

Ei, tamanhintaisissa (<100e/yo) yopymispaikoissa on turha odottaa oikeanlaisia huoneita tai asiakaspalvelua