tiistai 10. heinäkuuta 2007

Napoli

Ollaan Napolissa nyt toista kokonaista paivaa. Vasta taalla voi ymmartaa mita sanonta "nahda Napoli ja kuolla" tarkoittaa, on nimittain ihme jossei taalla kuole esim. liikenneonnettomuuteen tai hautaudu jatteisiin. Kadut on taynna roskia, jalankulkijoille ei ole edes paakadulla liikennevaloja ja suojatien maalitkin on kulunut pois. Ja taynna roskia ei siis tarkoita likaista vaan etta keskella isoa tieta saattaa olla puoli roska-autollista tavaraa, eika kukaan tee asialle mitaan. Kadut on myos taynna tummaihoisia jotka myy varastettua tavaraa, piraattituotteita ja kraasaa. Italiassahan tosiaan on laillista (tai ainakin poliisit sallivat sen taysin) myyda piraattituotteita mutta ostamisesta rangaistaan kovalla kadella (esim. eilen uutisoitu "1 000 € SAKOT piraattikellosta").

Ensimmaisena iltana kun saavuttiin hotelliin ja avasin parvekkeen oven niin alapuolelle kurvasi joku nuorukainen skootterillaan, otti esille ruiskun, piikitti heroiinit suoneen ja jatkoi matkaa. Sitten lahdettiin pizzalle tuohon paakadulle. Kun oltiin syoty niin ohi juoksee mies jota kaksi muuta hakkaa patukalla, pullot hajoilee ja poydat lentelee. Napolin arkea kaiketi.

No, hotelli on hyva, mita nyt naapurusto on hyvin epamaaraista. Sijainti on kuitenkin lahella rautatieasemaa, on kolme erillista sankya, oma kylppari ja toimiva ilmastointi. Ei valittamista siis.

Eilen kaytiin paikallisjunalla Pompejissa (5,5e), joka on siis vanha roomalainen kaupunki joka tuhoutui Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79. Se on hieno paikka ja nahtavaa riittaa, on siis koko muinainen kaupunki kaivettu monen metrin tuhkakerroksen alta esiin. Siella vierahti koko kuuma paiva, illalla kaytiin viela kaupungilla etsimassa pizzaa ja syomassa. Pizzat on halpoja, tosin niihin tulee usein kaksikin eri palvelumaksua ilmoitetun hinnan paalle.

Tanaan ei olla tehty oikein mitaan. Aamupalan jalkeen kaytiin pesemassa vaatteet kun eilen oli pesula kiinni. Sitten ollaan vaan laiskitty korttia ja otettu hyvankokoinen siesta ja nyt tultiin tanne ainoaan nettikahvilaan mika koko kaupungista loydettiin. Kohta varmaan lahdetaan metsastamaan pizzaa ja sitten aika aikaisin nukkumaan, ei taalla ole oikein mitaan tekemista/nakemista, eika taalla tosiaan tunnu kovinkaan turvalliselta liikkua illalla ainakaan kamera kaulassa.

Tata kaupunkia ei siis voi suositella kenellekaan. Huomenna lahdetaan Roomaan, toivotaan etta se on hienompi. Sita ennen kaydaan varmaan satamassa jos paasisi kohtuuhinnalla kehutulle Capri-saarelle. Tosin nettisivujen mukaan venematka maksaa 16 euroa/suunta joten se jaanee valiin.

Tassa viela muutama kuva Napolista ja Pompejista: http://kimforssen.1g.fi/kuvat/Eurooppassa%20kesalla%202007/Napoli/.

Ja loppuun siteeraus wikipediasta: Since the mid-1990s, the Camorra has taken over the handling of garbage disposal in the region of Campania, with disastrous results for the environment and the health of the general population. Heavy metals, industrial waste and chemicals and household garbage are frequently mixed together, dumped near roads and burnt to avoid detection, leading to a severe soil and air pollution. As of June 2007, the region has no serviceable dumping sites and no alternatives have been found.

Ei kommentteja: