torstai 12. heinäkuuta 2007

Rooma ja Vatikaani

Otettiin eilen Napolista ensimmainen lisamaksuton juna Roomaan. Tama on paljon siistimpi ja mukavampi kaupunki kuin edellinen. Hostellimme ei sijaitse ihan keskustassa mutta bussilla paasee katevasti. Vastaanotto oli ihan eri planeetalta kuin missaan aiemmassa paikassa. Omistaja esitteli talon ja vei puutarhaan jossa toi karttoja ja kertoi minne kannattaa menna milloinkin ja tarjoili viela samalla kahvia.

Kierreltiin sitten loppupaiva paakadulla ja sen lahettyvilla. Nakemista taalla riittaakin. Takaisin hostellille tullessamme taalla oli BBQ-juhlat kaynnissa, isanta grillasi kaikille maksutta ja kestitsi muutenkin yomyohaan.

Tanaan kaytiin Vatikaanissa. Pietarinkirkko on valtava ja taynna hienoja yksityiskohtia. Kaytiin myos kupolin paalla (4e), johon oli kylla jarjeton puolentoista tunnin jonottaminen mita ei voinut nahda etukateen. Ylhaalta 130 metrin korkeudesta on kuitenkin hienot nakymat. Vatikaanissa menikin oikeastaan koko paiva ja tultiin alkuillasta kaupan kautta takaisin hostellille ja otettiin myohainen siesta. Nyt Henkku ja Markus pelaa korttia ja oon taassa hostellin koneella. Kohta varmaan mennaan nukkumaan ja huomenna aamupaivasta katsomaan katakombeja, kolosseumia ja muita nahtavyyksia silta alueelta.

Nukutaan nyt kuuden hengen huoneessa, privaatti on tietysti aina mukavampi mutta toisaalta taalla tapaa muita ihmisia ihan eri tavalla kuin hotellissa. Tahan mennessa on rahaa kulunut 860 euroa 19 vuorokaudessa, eli reilut 45e/vuorokausi, lukuunottamatta lento- ja reililippuja. Ollaan siis aika lailla tavoitebudjetin ylamarginaalissa, mutta ei taalla juuri halvemmallakaan selvia. Pitaa yrittaa huomenna lisata parit kuvat, nyt voisi menna lepaamaan.

Ei kommentteja: