sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Lentaen Ateenaan ja lautalla Kreetalle

Rooma on hieno kaupunki ja jai viela paljon nakematta, muunmuassa katakombeille ei ehditty talla kertaa mutta Colosseum (11e) kierrettiin ja sattumalta osuttiin Forum Romanumiin juuri oikeaan aikaan ja saatiin ilmainen ja mielenkiintoinen opastus. Colosseum on vaikuttava mutta aika huonossa kunnossa, ehka silta odotti liikaa kun elokuvissa sen on nahnyt ehjana. Kierreltiin myos muunmuassa juutalaisgetossa ja kuuluisilla aukioilla, seka tietysti Ben-Hurista tutulla hevosradalla Circo Massimolla joka on tosin pelkka rikkaruohokentta nykyaan, paria pylvasta lukuunottamatta.

Toissapaivana herattiin aikaisin, otettiin juna Fiumicinon lentokentalle ja lennettiin Aegian Airlinesilla Ateenaan. Lento oli melkein puolitoista tuntia myohassa mutta muuten meni hyvin. Kentalta otettiin suburban train satamaan. Ateenassa kiinnitti huomiota erityisen siistit metro/juna-asemat, mika johtunee osittain vuoden 2004 olympialaisista jotka jarjestettiin siella. Ostettiin halvimmat laivaliput Kreetalle (30e) ja mentiin makkiin syomaan ja laiskimaan korttia.

Laiva lahti yhdeksalta ja saapui Haniaan kuuden aikaan aamulla. Oli kylla yksi tuskaisimmista matkoista, kun ei ostettu hyttia ja edellisenakin yona oli ehtinyt nukkua vain nelisen tuntia. Siella siis ihmiset makasi keskella lattioita, kaytavilla, joka paikassa ja haju on hirvea kun kaikki riisuvat kenkansa. Ulkoisilta puitteilta laiva on ihan siedettavaa tasoa mutta muuten tuli aika keskitysleirifiilis. Aluksi oltiin pienehkossa huoneessa jossa oli muutama penkkirivi, mutta siella oli venalaisia, joten paatettiin vaihtaa paikkaa. Lopulta Henkku ja Markus meni kaytavalle makaamaan ja itse menin isompaan saliin tuolille. Siella oli valot ja telkkarit paalla ja niin epaillyttavan nakoista porukkaa koko laiva taynna ettei viitsinyt silmiaan ummistaa. Saavuttiin vahan ennen auringonnousua Hanian satamaan, josta otettiin bussi (1,15e) keskustaan kahdeksan kilometrin paahan.

Hotelli loytyi aika helposti vanhasta kaupungista vaikka gps:n kartat eivat katakaan Kreetaa. Heratettiin isanta joka tuli parinkymmenen minuutin kuluttua skootterilla paikalle. Jatettiin rinkat sisaan ja sovittiin etta tullaan puolenpaivan aikaan kun huone on vapautunut. Mentiin vanhaan satamaan kahville ja kokikselle juuri auringon noustessa, hieno paikka. Sitten tultiin muutamaksi tunniksi nettikahvilaan joka onkin hieno paikka, uudet koneet, nopea netti, ilmastointi, ja uusimmat pelit koneissa, 24h auki. Siinahan se muutama tunti vierahtikin. Huomaa heti etta on suosittu turistikohde kun on kadut taynna (pienia) hotelleja, kahviloita ja nettikahviloita.

Hotelli on tosi hyva, paras tahan mennessa ja ihan kohtuuhintainenkin, muistaakseni 70e/yo. Kolme erillista sankya, toimiva ilmastointi, iso parveke, oma jaakaappi ja hella seka kylppari. Hinta sisaltaa aamupalan, toivotaan etta taalla on jotain muuta kuin marmeladia, suklaata ja sokeroituja kroisantteja toisin kuin kaikissa aiemmissa paikoissa.

Asken kaytiin kaupungilla etsimassa autovuokraamoja. Niitahan taalla riittaa, mutta pitaisi vaan jostain loytaa halvalla. Pieni avomaasturi olisi mukava jos sen saisi jollain 30-40e/vrk, mutta voi olla etta joutuu tyytymaan johonkin pikku kotteroon ettei tarvi maksaa itseaan kipeaksi. Etsiminen jatkuu huomenna aamulla, nyt ollaan nettikahvilassa, Henkku ja Markus pelaa WC3 ja itse kirjoittelen tata. Kunhan saadaan sopiva auto alle niin lahdetaan luultavasti metsastamaan taydellista rantaa, niita taalla pitaisi olla riittamiin.

Taalta loytyy muutama ensimmainen kuva Kreetalta: http://kimforssen.1g.fi/kuvat/Eurooppassa%20kesalla%202007/Kreeta/

Ja tanne lisasin muutaman kuvan Roomasta: http://kimforssen.1g.fi/kuvat/Eurooppassa+kesalla+2007/Rooma/

Ei kommentteja: