maanantai 23. heinäkuuta 2007

Ateena

Viime paivat otettiin rennosti Kreetalla, kaytiin Plataniaksessa toistamiseen hyppimassa aalloissa. Yhtena paivana lahdettiin vaan autoilemaan ja paadyttiin Rethymnoniin. Siella oli Fortezan linna mutta ei jaksettu menna sinne kun maksoi jotain, ja eipa siella juuri muuta ollutkaan joten ajeltiin pikkuteita takaisin. Tippukiviluolia yritettiin etsia mutta ei loydetty mistaan. Pari paivaa sitten kaytiin kiinalaisessa ravintolassa, muuten oli ihan hyva mutta annokset oli turhan pienia, kalliita ja lisaksi unohtivat tuoda Henkun ankan. Tarjosivat tosin limpparit sitten kun huomautettiin asiasta.

Eilen luovutettiin hotellihuone ja auto, tapettiin aikaa nettikahvilassa ja iltasella otettiin laiva Haniasta Ateenaan, samanlainen kuin milla sinne mentiinkin. Nukuttiin penkkirivien valissa lattialla sen mita siina nyt pystyi. Saavuttiin tanne kuuden aikaan aamulla ja ollaan palloiltu koko paiva kavellen ja metrolla ympariinsa. Kaytiin Akropolis-kukkulalla katsomassa mm. Parthenon-temppelia, kukkula on hieno kun nakee varmaankin koko Ateenan jota vuoret ymparoi. Sinne paasi jostain syysta ilmaiseksi kun vilautti ajokorttia, muuten olisi maksanut 6-12 euroa.

Nyt tultiin kaymaan nettikahvilassa. Taalla Ateenassa on viela kuumempi kuin Kreetalla, 42 astetta. Kavellaan vaan kioskilta toiselle joita onneksi on sadan metrin valein ja juodaan vetta ja limua. Yritettiin tappaa aikaa menemalla leffaan mutta kaikki leffateatterit ovat kiinni ja joku paikallinen sanoi etta aukeavat vasta talvella, no enpa siita tieda mutta nyt ei tosiaan ole mikaan auki.

Kohtapuoliin mennaan junalla lentokentalle, taalla ulkomailla on jostain syysta aina lentokentalle kulkeminen kalliimpaa kuin muualla, nytkin kuusi euroa kun normaali lippu alle euron. Lento lahtee vasta 00:40 ja saapuu suomeen joskus puoli viiden aikaan, joten tassa pitaisi viela jotain keksia moneksi tunniksi. Laittelen kuvia enemman sitten Suomesta kun ehtii.

2 kommenttia:

mila kirjoitti...

"Kaytiin Akropolis-kukkulalla katsomassa mm. Parthenon-temppelia [...]. Sinne paasi jostain syysta ilmaiseksi kun vilautti ajokorttia, muuten olisi maksanut 6-12 euroa."

Opiskelijat pääsevät useimpiin Ateenan nähtävyyksiin ilmaiseksi, joten olisivatko ehkä luulleet ajokorttia opiskelijakortiksi?

Kivaa tekstiä siltä osin, jonka jo ehdin lukea!

Kim kirjoitti...

Juu jotenkin näin se varmasti meni. Tosin ensin sanoivat että opiskelijahinta on kuusi euroa, mutta hyvä näin. :-)