keskiviikko 18. heinäkuuta 2007

Kreeta, Falassarna ja Elafonisi

Eilen kaytiin Falassarnan rannalla. Samassa paikassa taidettiin olla joku yli 15 vuotta sitten. Nytkin haudattiin itsemme hiekkaan. Tosi hieno paikka, tosin itse pidan enemman isoista aalloista joita tuolla ei ollut.

Tanaan ajettiin Elafonisiin jota kutsutaan Euroopan malediiveiksi ja monesti kuulee sanottavan vahintaankin Kreetan parhaaksi biitsiksi. Sita se varmasti on jossei aaltoja kaipaa. Ranta nayttaa ihan paratiisilta, biitseja on melkein joka suunnassa ja vesi on tosi kirkasta. Hiekka on ihan valkoista ja osa harvinaista vaaleanpunaista todennakoisesti koralleista peraisin. Rannassa on matalaa, nilkoista korkeintaan rintaan asti kymmenia metreja.

Ajettiin sinne reilut kolme tuntia, suuri osa mutkikkaita vuoristoteita valtavine korkeuseroineen. Tiet on paikoittain todella kapeita ja mutkaan tullessa kannattaa tootata koska kulman takaa saattaa tulla toinen auto. Teissa ei juuri ole kaiteita ja pudotukset saattavat olla jopa satoja metreja joten kadet on parasta pitaa visusti ratissa. Takaisin tultiin lyhyempaa reittia joka kesti noin pari tuntia ja meni isompia teita pitkin.

Lisailin tanne kuvia talta paivalta: http://kimforssen.1g.fi/kuvat/Eurooppassa+kesalla+2007/Kreeta/

Ei kommentteja: